Prelucrarea produselor: sparanghel – căpşuni – afine – fasole – nap turcesc

locaţia: Scharringhausen sau Mötzow/Lehnin
perioada de lucru: începutul lui aprilie până sfârşitul lui octombrie
sex: femei
experienţă: fără

Produsele recoltate se transportă pentru prelucrare în halele de producţie.

Aici, produsele se spală, sortează şi depozitează, pentru a ajunge în final proaspete la consumatori. Sparanghelul, parţial se cojeşte şi se ambalează.

În halele de producţie se aplică norme speciale de igienă şi protecţia muncii.

Mulţi paşi în producţie sunt sprijiniţi de utilaje. Totuşi, sortarea şi cojirea sparanghelului necesită îndemânare şi un ochi bun al muncitoarei.

Toate muncile se efectuează în picioare, ceea ce necesită o constituţie fizică bună. Prin uzul utilajelor, mediul de muncă este zgomotos. Unele departamente de muncă sunt climatizate la 12° C .

Rugăm ca îmbrăcămintea dvs. să fie strânsă pe corp, din material neted, fără bentiţe sau eşarfe, pietre decorative sau asemănătoare. Încălţăminte stabilă, impermeabilă, antiderapantă. Dotări de protecţie (acoperitoare pt. cap, mănuşi, şorţ, halate) vor fi puse la dispoziţie de firmă. În hala de producţie nu sunt admise bijuterii, machiaj, unghii lungi sau false, precum şi eşarfe sau fulare la gât. Munca în halele de producţie este dependentă de recoltă precum şi de comenzile clienţilor. De aceea poate varia de la zi la zi. Pentru ca munca în perioadele de vârf şi în perioadele mai slabe sa fie împărţită echitabil între angajaţi, muncitoarele vor fi repartizate flexibil în diferitele departamente.